Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Roladki z sałatą i zielonym pesto

  • Prosta propozycja na wiosenno-letni obiad, delikatne mięso z kurczaka, zielone pesto, sałata i ser mozzarella to ciekawe i smaczne połączenie.
  • Propozycja powstała z tego co było w lodówce-więc spontanicznie, skusicie się na takie połączenie smaków?




Składniki :
  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4-5 liści sałaty lodowej
    4 łyżeczki zielonego pesto
    1 kulka sera mozzarella
    sól morska do smaku
    pieprz zielony ziarnisty

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Sposób przygotowania:

Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry, 



zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. 
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
  •                                                         Życzę smacznego :-)

5 komentarzy:

  1. Fajne roladki. Bardzo często używam pesto do mięsa i ser. Ale sałaty jeszcze nigdy nie dawałam. Super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię roladki, dla mnie to świetny pomysł na obiad. Wolę zdecydowanie bardziej mięso w takiej postaci niż zwykłe kotlety. A roladki z pesto.... Już są moimi ulubionymi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznam się że z sałatą jeszcze nie robiłam :) roladki wyglądają bardo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj