Składniki :
Sposób przygotowania:
Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry,
zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Fajne roladki. Bardzo często używam pesto do mięsa i ser. Ale sałaty jeszcze nigdy nie dawałam. Super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię roladki, dla mnie to świetny pomysł na obiad. Wolę zdecydowanie bardziej mięso w takiej postaci niż zwykłe kotlety. A roladki z pesto.... Już są moimi ulubionymi :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam się że z sałatą jeszcze nie robiłam :) roladki wyglądają bardo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńFajne te roladki, pyszne dania
OdpowiedzUsuń