Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

niedziela, 15 maja 2016

Pasta serowa z porem

Warto od czasu do czasu urozmaicić nasze śniadaniowe menu i zamiast kanapki z wędliną przygotować pastę.
Doskonała w smaku, dość ostra, dzięki dodatkowi sera pleśniowego do chlebka czy bułeczki.  Przyrządzam ją zazwyczaj na niedzielne śniadanie, jest jedną z moich ulubionych past.




Składniki:

25 dag naturalnego twarożku- ja miałam President
½ pora
15 dag pleśniowego serka
1 łyżka orzeszków ziemnych niesolonych
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku

Spsób wykonania:

Por posiekać drobno w kostkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem, dobrze osączyć, wymieszać z kremowym twarożkiem oraz pokruszonym serkiem pleśniowym, orzechy ziemne rozdrobnić tłuczkiem do mięsa, dodać do masy, doprawić solą i białym pieprzem, schłodzić w lodówce i podawać do chlebka.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Ale to wygląda pysznie :) Nigdy nie próbowałam tej wersji z porem, ale widząc Twój przepis chętnie się skusze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pasty kanapkowe, a już szczególnie przepada za nimi mój Mąż :) Taka na pewno by mu posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie sera pleśniowego i orzeszków. Ja się piszę na takie śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj