Po powrocie z pracy, myślimy
wyłącznie o pożywnym obiedzie, a może by tak dziś podać rybę w innej postaci
niż smażony filet ?
Ryż gotuję zawsze dzień wcześniej, rozmrażam rybę i robię kotleciki, smażę i zajadamy ze smakiem z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Ryż gotuję zawsze dzień wcześniej, rozmrażam rybę i robię kotleciki, smażę i zajadamy ze smakiem z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Smakują bardzo dobrze ! smak
podkręca cebula i suszone pomidory. Polecam.
Składniki:
3 mrożone filety rybne ( dorsz,
miruna, mintaj)
1 woreczek ryżu
1 łyżka koncentratu
pomidorowego
3 cebule dymki ze szczypiorem
3 suszone pomidory z oliwy
3 jajka
Sól himalajska do smaku
Pieprz świeżo mielony do smaku
½ łyżeczki przyprawy do ryb
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ryż gotuję w osolonym wrzątku
razem z koncentratem pomidorowym do miękkości, odcedzam, przesypuję do miski.
Rybę rozmrażam, osuszam z wody ręcznikiem papierowym, kroję na mniejsze kawałki
i mielę w maszynce do mięsa, razem z osączonymi z oliwy suszonymi pomidorami.
Dymkę siekam razem ze
szczypiorkiem-trochę szczypioru zostawiam do posypania na talerzu, dodaję do
masy rybnej, mieszam z ryżem, wbijam jajka, doprawiam do smaku solą, pieprzem
oraz przyprawą do ryb, wyrabiam dokładnie masę. W rękach formuję kotleciki,
obtaczam w bułce tartej, smażę z każdej strony na złocisto.
Podaję z ziemniakami oraz
surówką.
Smacznego!
Wspaniałe! Prezentują się baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo smakowicie :) Mniam <3
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała! wyglądają bardzo zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńGenialnie wygląda! Wypróbuję na pewno, pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńPyszności, spisuję składniki: na jutro będą jak znalazł! :) - MÓJ BLOG
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się ten przepis i dziekuje ze go prezentujesz Ja kocham ryby pod kazda postacia i mysle ze to będzie strzal w 10 Moi domownicy ucieszą się bardzo Ps CUDOWNA PREZENTACJA
OdpowiedzUsuńDla mnie rewelacyjne!
OdpowiedzUsuńPiękna dekoracja. A kotleciki wyglądają bardzo smacznie i chrupiąco :)
OdpowiedzUsuń