Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

piątek, 6 kwietnia 2018

Schabowe pakieciki z serem i szynką parmeńską panierowane w krakersach



Dziś mam dla Was smaczną propozycję obiadową- schabowe pakieciki z serem żółtym, szynką parmeńską , panierowane w słonych krakersach, soczyste i przyjemnie chrupiące, nadają się zarówno na codzienny jak i niedzielny obiad. Fajnym pomysłem jest sposób nadziewania inaczej niż zwykłe rolowane. Doskonale wyglądają na talerzu i tak samo smakują. Można podać z ulubionym bukietem surówek i gotowanymi ziemniaczkami. Polecam.

Na 4 porcje:
4 grube plastry schabu bez kości
4 plastry szynki parmeńskiej
4 plastry sera żółtego edamski lub gouda
4 łyżeczki delikatesowej musztardy
Sól himalajska do smaku
Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
1 jajko do panierowania
1 czubata szklanka pokruszonych drobno słonych krakersów do panierowania
Olej do smażenia

Sposób wykonania:
Schab rozbić na cztery  cienkie kotlety, posolić do smaku i oprószyć pieprzem, każdy kawałek mięsa posmarować musztardą na jednym boku ułożyć złożony plaster sera żółtego i szynki parmeńskiej złożyć kotlety na pół uformować. Dookoła krawędzie docisnąć tłuczkiem  tak aby nic nie wypłynęło podczas smażenia.

Jajko rozkłócić w głębokim talerzu, obtoczyć kotlety a następnie panierować w pokruszonych krakersach, dociskając panierkę do mięsa. 

Smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto.
Podawać gorące z ulubionymi dodatkami .




Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj