Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

piątek, 1 marca 2019

Sos tatarski z kaparami


Bardzo prosty,  pyszny i niezastąpiony sos tatarski do jajek czy pieczonych mięs, z dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie.

Idealny dodatek na Wielkanocny stół. Polecam jest smaczny J




Składniki:

1 szklanka marynowanych grzybów
¼ szklanki kaparów z zalewy
4 ogórki konserwowe
1 cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
Szczypta pieprzu do smaku
Szczypta soli do smaku
Szczypta cukru
½ pęczka natki pietruszki lub koperku


Sposób przygotowania:

Obraną cebulę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę, przełożyć do miski. 
Kapary osączyć z zalewy, drobno pokroić dodać do cebuli, dorzucić posiekaną natkę pietruszki lub koperek , dodać majonez oraz śmietanę lub jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu , wymieszać, odstawić  do lodówki aby sos się przegryzł.

Smacznego J

2 komentarze:

  1. U mnie niestety kapary się nie sprawdzą, bo nikt ich nie lubi. Można je czymś zastąpić? :)

    nowy wpis <3

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj