Sposób przygotowania
Ciasto:
Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto na pół godziny aby odpoczęło,tłuszcz rozgrzać na dużej patelni.
Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dość gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyć na talerz.
Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki
Nadzienie:
Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę .
Masło roztopić na patelni włożyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut.
Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno posiekać .
Do miski przełożyć ser rozgnieść widelcem wlać śmietanę , dodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania
Przełożenie:
Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyć farsz zwinąć jak roladę .
Odłożyć na godzinę aby rulon ładnie się uformował.
Przed samym podaniem pokroić na 1-1,5 cm plastry i udekorować wg uznania.
To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny bezmięsny obiadek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !