Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

czwartek, 9 października 2014

Morszczuk w cieście piwnym

  • Ryba -lekka i zdrowa,doskonale smakuje przez cały rok, ta o piwnym aromacie zachwyci każdego dorosłego a podana z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej stworzy dobry obiad.
  • Morszczuka można zastąpić oczywiście innym ulubionym filetem.



  • Składniki

    500 g fileta z morszczuka
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku

    Ciasto:
    10 dag mąki pszennej
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki jasnego piwa
    1 jajko
    1 łyżka ziaren sezamu
    olej do smażenia
  • Sposób przygotowania

  • Rybę rozmrozić usunąć nadmiar wody ręcznikiem papierowym,pokroić na mniejsze kawałki,posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym do smaku,zostawić na 10 minut w lodówce
  • Ciasto: Jajko roztrzepać mikserem wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną wlać delikatnie piwo zmiksować,doprawić do smaku solą,wsypać ziarno sezamu ponownie zmiksować.
  • Rybę zanurzać kolejno w przygotowanym cieście.
  • Kłaść na rozgrzany olej,smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony,osączyć z tłuszczu,podawać gorącą z dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj