- Patent na tak nadziane mięsko powstał gdy znudziły się nam zwyczajne udka z kurczaka,te są aromatyczne i wyraziste w smaku dzięki chrupiącej skórce i aromatycznego dodatku sera i salami.Polecam na aromatyczny dobry obiad!
-
-
-
Składniki
6 udek z kurczaka
15 dag salami
10 dag twardego sera żółtego
przyprawa gruboziarnista do mięsa
zioła włoskie z młynka do smaku
2 liście laurowe
2 cebule
4 ząbki czosnku
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smakuSposób przygotowania
- Udka myjemy, osuszamy,oddzielamy nożem osobno pałeczki i podudzia. Nacieramy z każdej strony przyprawami solą i pieprzem.Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach,salami kroimy w drobną kostkę,mieszamy z serem.
-
Czosnek i cebulę obieramy kroimy w piórka.W mięsie ostrożnie nożem podnieść skórkę na udkach powciskać ser połączony z salami,docisnąć skórkę z powrotem do mięsa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !