Składniki
Blaszka o wym 24/42 cm
Ciasto makowe:
6 jajek
200 g masła lub margaryny
1 szklanka maki tortowej
1 szklanka cukru
2 łyżki śmietany 18%
1/2 szklanki suchego maku
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto kokosowe
4 białka jaj
3/4 szklanki cukru
1 szklanka wiórek kokosowych białych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa jabłkowa:
80 dag winnych jabłek (po obraniu)
2 galaretki agrestowe
3/4 szklanki wody
3 łyżki cukru
1 łyżka masła
Masa budyniowa:
1 budyń na 750 ml mleka
2,5 szklanki mleka
1 łyżka mąki tortowej
3/4 szklanki cukru
1 kostka masła lub dobrej margaryny
Dodatkowo:
1 puszka gotowego kajmaku
80 g wiórek kokosowych białych
Ciasto makowe:
6 jajek
200 g masła lub margaryny
1 szklanka maki tortowej
1 szklanka cukru
2 łyżki śmietany 18%
1/2 szklanki suchego maku
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto kokosowe
4 białka jaj
3/4 szklanki cukru
1 szklanka wiórek kokosowych białych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa jabłkowa:
80 dag winnych jabłek (po obraniu)
2 galaretki agrestowe
3/4 szklanki wody
3 łyżki cukru
1 łyżka masła
Masa budyniowa:
1 budyń na 750 ml mleka
2,5 szklanki mleka
1 łyżka mąki tortowej
3/4 szklanki cukru
1 kostka masła lub dobrej margaryny
Dodatkowo:
1 puszka gotowego kajmaku
80 g wiórek kokosowych białych
piękne ciasto :) bardzo apetyczne i takie...eleganckie :)
OdpowiedzUsuńDziekuję...:)
OdpowiedzUsuń