Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

czwartek, 9 października 2014

Jesienna surówka z czerwonej kapusty

  • Przepisów na surówkę z czerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna!
  • Zapraszam do korzystania z przepisu..:)


  • Składniki

    1/2 główki średniej kapusty czerwonej
    2 marchewki
    1 duże winne jabłko
    1/2 pora
    1/2 puszki kukurydzy
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka cukru
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    natka pietruszki
    • Sposób przygotowania


      Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście. Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki porem oraz kukurydzą z puszki.
      Doprawiamy do smaku solą i cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie.
      Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce.
      Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj