- Przepisów na surówkę z czerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna!
- Zapraszam do korzystania z przepisu..:)
-
Składniki
1/2 główki średniej kapusty czerwonej
2 marchewki
1 duże winne jabłko
1/2 pora
1/2 puszki kukurydzy
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka cukru
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
natka pietruszkiSposób przygotowania
- Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście. Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki porem oraz kukurydzą z puszki.
- Doprawiamy do smaku solą i cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie.
- Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce.
- Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !