Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

czwartek, 9 października 2014

Jesienna surówka z czerwonej kapusty

  • Przepisów na surówkę z czerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna!
  • Zapraszam do korzystania z przepisu..:)


  • Składniki

    1/2 główki średniej kapusty czerwonej
    2 marchewki
    1 duże winne jabłko
    1/2 pora
    1/2 puszki kukurydzy
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka cukru
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    natka pietruszki
    • Sposób przygotowania


      Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście. Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki porem oraz kukurydzą z puszki.
      Doprawiamy do smaku solą i cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie.
      Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce.
      Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj