Cała mieszanka jak już wspomniałam zawiera same ziarna:
- ziarno słonecznika
-siemię lniane
-pestki dyni
-nasiona sezamu
Przepis na chlebek:
4 jajka
50 ml oliwy
1 płaska łyżeczka soli
Przygotowanie:
Jajka rozbijamy, mieszamy w misce z pozostałymi składnikami czyli ziarnami ,oliwą i solą.
Wykładamy do naoliwionej foremki o dł 24 cm.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 160*c przez godzinę.
Chlebek ku mojemu zdziwieniu wyszedł bardzo smaczny, polecam osobą lubiących chrupać takie pieczywo, kromeczka takiego chlebka z dżemem idealnie zaspokoi głód. Ja jestem nim zachwycona.
Taką mieszankę można nabyć w sklepie Scandic Food.
Tak wyglądało moje śniadanko ;-)
Świetny wypiek, ja mogłabym jeść taki chlebek na co dzień :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie i bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńChlebek wygląda przepysznie, muszę też taki przygotować :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi smakuje ten chlebek :-)
OdpowiedzUsuńSuper :) ja mam w zamiarze wyprodukować taki sama od podstaw :) o jajach bym nie pomyślała :p
OdpowiedzUsuńPiekłam ostatnio chleb bez mąki, ale bez jajek i nie ze sklepowej mieszanki. Wyszedł pyszny!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
wspaniały chleb i już jedna kromka potrafi nasycić :)
OdpowiedzUsuńTeż robiłam i mi bardzo zasmakował
OdpowiedzUsuńBardzo fajny chlebek:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwspaniały ;) Kiedyś podobny robiłam ale w ogóle nie z jajkami tylko miód i masło ;)
OdpowiedzUsuń