Ażurki czekoladowe: Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej na płynną masę.
Formy do muffinek układamy do góry dnem, okręcamy folią spożywczą, silikonowym pędzelkiem smarujemy formę robiąc esy floresy.
Zostawiamy w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce do całkowitego stężenia.
Przed podaniem delikatnie zdejmujemy z czekolady folię wkładamy po gałce lodów, przykrywamy kolejnym ażurkiem.
Przepis bierze udział w konkursie "Z czekoladową nutą "
Przepis bierze udział w konkursie "Z czekoladową nutą "
Wspaniały deser. Mniam lody rabarbarowe :-)
OdpowiedzUsuńMniam! Pyszności :)
OdpowiedzUsuńMniam..super pomysł, napracowałaś się trochę, ale efekt wart pracy
OdpowiedzUsuńLodów rabarbarowych jeszcze nie jadałam. Całość wyglada przepięknie!
OdpowiedzUsuńCudowne i napewno przepyszne:)
OdpowiedzUsuń