Ciasto:
Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem, mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum wsypywać stopniowo mąkę na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Tak przygotowane ciasto wylać na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę o wym 25/30 cm.Upieczone zimne ciasto przekroić wzdłuż na połowę.
Odstawiamy do wystudzenia.
Miękkie masło ucieramy na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu kokosowego miksujemy na gładki puszysty krem.Przekładamy biszkopt przykrywamy drugą warstwą ciasta.
Pianka z białej czekolady: Śmietanę kremówkę podgrzewamy , dodajemy połamaną czekoladę, zostawiamy aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy mieszamy na gładką masę. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia do masy dodajemy zimny serek z lodówki, miksujemy na puszysty krem, smarujemy wierzch ciasta.Posypujemy grubo wiórkami. Schładzamy w lodówce.
Życzę smacznego ;-)
przepysznie wygląda
OdpowiedzUsuńPięknie to wygląda z tym białym bzem :) Ciasto cudowne! Moje smaki :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKasiu również pozdrawiam!
UsuńObłędnie wygląda, musi byc p[yszne
OdpowiedzUsuńI jak logo się pięknie prezentuje!
OdpowiedzUsuńco nie? :)
UsuńAle wspaniałe ciasto :-)
OdpowiedzUsuńrewelacja,prosze opublikowac na facebooku:))
OdpowiedzUsuńA ile piecze się biszkopt i jaka temperatura? Tak jak klasyk?
OdpowiedzUsuńBiszkopt pieczemy 30 minut w temp 160*c więc tak jak klasyczny biszkopt, wszystkie biszkopty piekę tak samo.
Usuń