Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

środa, 4 listopada 2015

Zupa ziemniaczano-porowa z kiełbasą podsuszaną

Nie ma nic lepszego w chłodne jesienne dni, niż miseczka pysznej pożywnej zupy na obiad.
Moja propozycja to zupa ziemniaczano porowa z wkładką –jest nią podsuszana kiełbasa bamberska od firmy Tradycyjne jadło, kiedy przeczytałam etykietę byłam zachwycona jak mało w niej składników, tylko mięso, sól peklowa i przyprawy, idealna!
rzadko się trafia na takie w sklepie, polecam z czystym sumieniem.






Składniki:

60 dag ziemniaków
2 skrzydełka z kurczaka
100 g kiełbasy podsuszanej bamberskiej Tradycyjne jadło
1 duży por
2 ząbki czosnku
2 marchewki
2 łyżki masła
100 g serka topionego śmietankowego
jarzynka lub sól do smaku
kolorowy pieprz w ziarnach do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
natka pietruszki do posypania

Sposób wykonania:

Skrzydełka opłukać pod zimną bieżącą wodą, włożyć do garnka, ziemniaki i marchewkę oskrobać, pokroić na kawałki, dodać do skrzydełek, zalać zimną wodą-tyle aby całość się przykryła, gotować na wolnym ogniu, doprawiając do smaku jarzynką lub solą.

Por pokroić na pół krążki, poddusić na rozgrzanym maśle na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem-nie dopuścić do zrumienienia! 
dodać do zupy, gotować aż ziemniaki będą miękkie, wtedy dodać pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę oraz serek topiony,  mieszać aż się rozpuści. 

Doprawić zupę utartym w moździerzu pieprzem kolorowym oraz gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.

Smacznego!


A tak wyglądała moja paczuszka od firmy do testowania:


Polecam zajrzeć koniecznie i przyjrzeć się asortymentowi firmy


3 komentarze:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj