Składniki:
5 jaj
1 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie
własnym
½ cebuli czerwonej
1 ząbek czosnku
Pęczek natki pietruszki
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z limonki
Biały pieprz do smaku
Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Awokado kroimy na pół,
wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby
nie ściemniał, jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce, cebulę
siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki
łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem, dodajemy jogurt
mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną natką
pietruszki.
Smacznego!
Świetna pasta, idealna na kanapki
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo podoba mi się pomysł na pastę, awokado bardzo lubię i chyba coś takiego sobie przygotuję :).
OdpowiedzUsuń