Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

wtorek, 2 lutego 2016

Pasta jajeczna z awokado

Zdrowa pasta do smarowania pieczywa z cennymi składnikami awokado i z dodatkiem tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim razowym pieczywem.






Składniki:

5 jaj
1 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
½ cebuli czerwonej
1 ząbek czosnku
Pęczek natki pietruszki
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z limonki
Biały pieprz do smaku
Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniał, jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce, cebulę siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem, dodajemy jogurt mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Super, bardzo podoba mi się pomysł na pastę, awokado bardzo lubię i chyba coś takiego sobie przygotuję :).

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj