Deser na zimno, aksamitnie
malinowy, bez pieczenia, zniewalający smakiem i wyglądem, otulony biszkoptami
nasączonymi likierem truskawkowm, a więc tylko dla dorosłych, prosty i szybki
do przygotowania , idealny na lato!
Składniki:
Na 4 porcje:
120 g podłużnych biszkoptów
Likier truskawkowy do
skropienia biszkoptów
Krem malinowy:
1 szklanka słodkiej śmietanki
30%
25 dag serka mascarpone
15 dag świeżych malin
1 łyżka likieru truskawkowego
1 listek żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
Listki mięty do dekoracji
Świeże maliny do dekoracji
Sposób przygotowania:
Biszkopty połamać na kawałki
skropić likierem truskawkowym ułożyć w pucharkach.
4 sztuki zostawić w całości do dekoracji.
Przygotować krem:
W misie miksera umieścić serek
mascarpone, wlać słodką śmietankę oraz wsypać cukier puder, zmiksować na krem,
dodać rozdrobnione maliny oraz łyżkę likieru truskawkowego, dodać rozpuszczoną
żelatynę zmiksować ponownie, wyłożyć krem na biszkopty, powciskać w krem świeże
maliny, udekorować korą mleczną, odłożonymi biszkoptami oraz świeżą miętą, chłodzić minimum 3 godziny w
lodówce.
Podawać.
Smacznego!
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPyszny deserek na lato :)
OdpowiedzUsuńAgata super wariacja na temat tego pysznego deseru :)
OdpowiedzUsuńPyszności :-)
OdpowiedzUsuń