Prawdziwie letnie muf finki,
można je zrobić z dowolnymi owocami lata i od razu z podwójnej porcji, tak
szybko znikają, są wprost idealne, wilgotne, mięciutkie i tak łatwe do
przygotowania. Nie zamieniajcie tylko w przepisie masła na margarynę, bo masło
daje im fajny naturalny smak.
99% moich wypieków jest na maśle a kremów nie
wyobrażam sobie robić na margarynie.
Babeczki posmakują i dzieciom i
dorosłym, doskonale nadają się na wszelkie imprezy czy na piknik, polecam bo zawsze sie udają !
Składniki na 10 sztuk:
2 duże jajka
25 dag mąki tortowej
15 dag cukru
125 ml mleka
100 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.oetker
15 dag czerwonej porzeczki
50 g białej czekolady
Sposób przygotowania:
Do ubitej masy jajecznej wlać
mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito,
wymieszać tylko do połączenia.
Ciasto wlewać do papierowych
papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp
180*c –do suchego patyczka.
Po upieczeniu polać
rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
Słodkich wypieków!
Smacznie muszą komponować się te czerwone porzeczki z białą czekoladą :)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia. Bardzo lubię babeczki, pycha 😊
OdpowiedzUsuńCudowne, babeczkowe zestawienie. Muffinki prezentują się bajecznie <3
OdpowiedzUsuńAle babeczki 😊! Mniam 😊
OdpowiedzUsuńCudne jak zwykle! Uwielbiam zaglądać do Ciebie Kochana!
OdpowiedzUsuńdziękuję, to miód na me serce ;)
UsuńWyszly pyszne!!! dzieki porzeczkom nie byly ani za slodkie ani za mdle, tylko takie jak trzeba. Super przepis. Pozdrawiam! Anka
OdpowiedzUsuń