Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

sobota, 18 marca 2017

Wiosenne jajka


Powoli robimy przymiarkę do Wielkanocy, w końcu został niecały miesiąc, od dziś będą pojawiać się właśnie takie przepisy.

Wiosenne jajka-kolorowe i proste do przygotowania. Prawdziwie wiosenne, na śniadanie, z dodatkiem rzodkiewki, z delikatną nutą chrzanu, kuszą smakiem i wyglądem podane na szczypiorku będą prawdziwą ozdobą stołu.

Składniki:


5 jaj
4 rzodkiewki
10 dag gotowanej szynki
1 cebula szalotka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka śmietany 18%
1 łyżeczka kremowego chrzanu
Szczypta kurkumy
Sól morska do smaku
Świeżo mielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, wystudzić i przekroić na pół. Wyjąć żółtka do miseczki, rozdrobnić je widelcem, dodać drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, gotowaną szynkę oraz rzodkiewki, doprawić solą pieprzem, dodać szczyptę kurkumy, połączyć z majonezem, śmietaną i chrzanem, dokładnie wymieszać. 
Masą napełnić białka, wierzch udekorować plasterkami rzodkiewki, ułożyć na szczypiorku, schłodzić i podawać.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. Też już testuje przepisy Wielkanocne :) Twoje jajeczka mocno zachęcają do jedzenia!

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię faszerowane jajeczka

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś! będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj