- Aromatyczne pełne pikantnych smaków rozgrzewające i sycące jednogarnkowe danie w sam raz na jesienne czy zimowe chłody. Po powrocie ze spaceru rozgrzeje nie jedną zmarzniętą duszę….:)
- Do potrawy użyłam wędzonej papryki firmy SKWORCU przyprawa ta wspaniale podkreśliła smak dania,wyszło pysznie!
-
-
-
Składniki
70 dag schabu wieprzowego
2 cebule
3 łyżki oliwy
½ papryki czerwonej
½ papryki zielonej
4 ząbki czosnku
1 marchewka
2 ½ szklanki bulionu rosołowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
3 pomidory
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
½ łyżeczki wędzonej ostrej papryki SKWORCU
1 łyżeczka słodkiej papryki
Jarzynka do smaku
szczypta pieprzu cayenne
Sposób przygotowania
- 1.
- Mięso umyć pokroić w kostkę. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, cebulę, marchewkę i papryki drobno posiekać. Pomidory pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę.
- 2.
- Zeszklić cebulę z czosnkiem dodać mięso, oprószyć jarzynką do smaku, krótko przesmażyć na dużym ogniu mieszając, podlać bulionem dusić aż mięso będzie miękkie, w czasie duszenia dołożyć pokrojone papryki i marchewkę .
- 3.
- Doprawić do smaku czerwonym octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką, dodać łyżeczkę musztardy oraz koncentrat pomidorowy, wszystko razem gotować 10 minut zestawić z ognia. Podawać gorące danie.
-
jak to smakowicie wygląda! Zjadłabym choćby teraz!
OdpowiedzUsuńPolecam skorzystać z przepisu...:)
OdpowiedzUsuńMmmmmm... nam apetycznie wygląda. :)))))
OdpowiedzUsuń