Składniki
Biszkopt:
6 jaj wiejskich
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki tortowej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g masła
2 łyżki startej skórki z pomarańczy
Krem:
850 ml mleka 3,2%
250 g masła
2 budynie śmietankowe
2 łyżki mąki pszennej
5 łyżek cukru
16 g cukru waniliowego
3 łyżki soku z pomarańczy
400 ml musu lub dżemu pomarańczowego
Poncz:
3/4 szklanki wody
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki rumu lub wódki
Polewa czekoladowa do dekoracji
złoty krokant
To już nie jest zwykłe ciasto biszkoptowe, to prawie tort! Przepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję...:)
UsuńWyglada baaaardzo apetycznie :) mniam
OdpowiedzUsuńAleż pysznie wygląda:) Aż zgłodniałam.
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńBardzo Wam dziękuję:)
OdpowiedzUsuń