Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

wtorek, 30 grudnia 2014

Kąski z kurczaka w krakersach

  • Tak przygotowanym mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.
  • Nie wyobrażam sobie sylwestra czy karnawału bez nich, filet z piersi jest łatwo dostępny i tani, zachęcam do przygotowania na jutrzejszy dzień!




  • Składniki

    1 duża podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do kebaba
    sól pieprz do smaku
    200 ml śmietany kremówki
    3 czubate łyżki majonezu
    1 duży ząbek czosnku
    mała paczka krakersów słonych

Sposób przygotowania

Mięso umyć pokroić na cienkie paski, włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba, wymieszać.

Przygotować marynatę: Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso, wymieszać, przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.

Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c
Podawać z ulubionym sosem.


                                                      Życzę smacznego :-)


                                                     
   
zBLOGowani.pl

4 komentarze:

  1. Tez robięw krakersach i potwoerdzam, mega pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności! :-)

    Szczęśliwego Nowego Roku! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię krakersy i kurczaka, ale na to połączenie nie wpadłem ^^ wygląda smakowicie :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj