Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

wtorek, 30 grudnia 2014

Kąski z kurczaka w krakersach

  • Tak przygotowanym mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.
  • Nie wyobrażam sobie sylwestra czy karnawału bez nich, filet z piersi jest łatwo dostępny i tani, zachęcam do przygotowania na jutrzejszy dzień!




  • Składniki

    1 duża podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do kebaba
    sól pieprz do smaku
    200 ml śmietany kremówki
    3 czubate łyżki majonezu
    1 duży ząbek czosnku
    mała paczka krakersów słonych

Sposób przygotowania

Mięso umyć pokroić na cienkie paski, włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba, wymieszać.

Przygotować marynatę: Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso, wymieszać, przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.

Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c
Podawać z ulubionym sosem.


                                                      Życzę smacznego :-)


                                                     
   
zBLOGowani.pl

4 komentarze:

  1. Tez robięw krakersach i potwoerdzam, mega pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności! :-)

    Szczęśliwego Nowego Roku! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię krakersy i kurczaka, ale na to połączenie nie wpadłem ^^ wygląda smakowicie :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj