Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

piątek, 10 lipca 2015

Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl

  • Ciasto które kusi swym słonecznym wyglądem a wszystko to za sprawą brzoskwiniowych ślimaczków , delikatna masa śmietanowo-serowa i warstwa soczystych brzoskwiń pod galaretką tworzy niebiańską całość, rozpływa się w ustach, a po każdym kęsie ma się ochotę na więcej!
  • Chciałabym Wam pokazać również  piękną paterę,  na tort czy ciasto którą dostałam dzięki uprzejmości firmy ROSSI.PL wykonana z wysokiej jakości ceramiki będzie pasowała zarówno do klasycznego jak i nowoczesnego wystroju jadalni, jej 23 cm średnica idealnie pasuje do średniej wielkości tortu ale muffinki na niej też ślicznie wyglądają.
  • Do patery można również dokupić szklany klosz, idealna na prezent.

  • Akcesoria rossi:http://www.rossi.pl/akcesoria_kuchenne.rossi







Składniki:

Ciasto:
4 jajka
15 dag cukru
16 g cukru waniliowego
½ łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag mąki pszennej
2 łyżki soku z cytryny

Nadzienie:
Dżem brzoskwiniowy

Masa:
400 ml śmietanki kremowej 30%
300 g serka homogenizowanego naturalnego
3 -4 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
4 czubate łyżeczki żelatyny

Wierzch:
2 świeże brzoskwinie
1 galaretka brzoskwiniowa


Wykonanie ciasta:

Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy mikserem, wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy szpatułką aż do połączenia, wylewamy ciasto na dwie blaszki o wym 25/34 cm wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy 8-10 minut, ciepłe ciasto zawijamy w roladki, zostawiamy do wystygnięcia. Zimne rozwijamy smarujemy dżemem brzoskwiniowym , ponownie rolujemy, odstawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy w centymetrowe plastry. Boki i spód tortownicy o wym 22 cm wykładamy brzoskwiniowymi ślimaczkami.

Masa: Śmietanka i serek powinny być dobrze schłodzone-prosto z lodówki, Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, do uzyskania płynnej masy. Śmietanę kremówkę ubijemy na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodajemy serek miksujemy wlewając powoli ostudzoną ale płynną żelatynę, Masę wylewamy na ślimaczki w tortownicy, wierzch wygładzamy.

Brzoskwinie obieramy ze skórki kroimy w grubą kostkę, układamy na masie śmietanowej, zalewamy tężejąca galaretką brzoskwiniową przygotowaną wcześniej wg wskazówki na opakowaniu. Wstawiamy ciasto na całą noc do lodówki. 



Uwaga:Akcja promocyjna w sklepie http://www.rossi.pl/

Dla wszystkich klientów sklepu Rossi.pl którzy dokonają zakupów za kwotę min.600 zł-sklep przygotował
prezent w postaci kubka marki Villeroy&Bosch wartego 110 złotych.




Link do mojej patery znajdziecie Tutaj


Rossi.pl Magia Wnętrza to miejsce dla wszystkich, którzy szukają ekskluzywnych i niepowtarzalnych dodatków wyposażenia wnętrz. Oferujemy swoim Klientom akcesoria kuchenne, zastawę stołową, akcesoria łazienkowe, stylowe dodatki, a także produkty do wyposażenia salonu jak meble, donice czy lampy. Bogatą ofertę produktów stanowią projekty znanych i światowych marek jak Villeroy&Boch, Alessi, Fissler, Silit, Eva Solo, JOOP! czy Foscarini. Rossi.pl to Twój Design – z Nami udekorujesz swoje wnętrze.
Zapraszam serdecznie!


8 komentarzy:

  1. wow- jak pieknie i efektownie wyglada!!
    napewno jest pyszny ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Patera - owszem, jest piękna.. Ale ciasto.. Ciasto jest niesamowite :) Aż uśmiech pojawia się na buzi ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe ciasto a patera nie odbiega urodzie i tez jest cudna

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto pycha! A patera piękna :) Podoba mi się u niech jedna, ale żeby tak chcieli się do mnie odezwać...

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo efektownie to wygląda, bardzo fajne ciacho na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha i jak ładnie się prezentuje na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj