Wiosna, a wraz z nią przychodzi
ochota na smaczne zdrowe dania, w tym owocowe sałatki, feria barw i witamin
sprawi że poczujecie przypływ energii, wielkim plusem tej sałatki jest łatwość
i szybkość przygotowania, doskonale nadaje się na drugie śniadanie, podwieczorek
czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam!
Składniki:
Na dwie porcje:
200 g jogurtu naturalnego Bio
1 banan
2 mandarynki
2 kiwi
Garść zielonych bezpestkowych winogron
½ szklanki płatków migdałowych
Sok z cytryny lub limonki
Płynny miód do polania
Liście mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Płatki migdałowe uprażyć na
suchej patelni do uzyskania złocistego koloru, odstawić do wystudzenia.
Owoce umyć, obrać , pokroić na
cząstki, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały, przemieszać.
Na
dnie szklanych pucharków rozłożyć
jogurt, wsypać wymieszane owoce, posypać płatkami migdałowymi, polać delikatnie
płynnym miodem do smaku, udekorować miętą. Podawać od razu po przygotowaniu.
Smacznego!
Rozumiem, że jeden pucharek przygotowałaś dla mnie?;) a tak serio, to moje smaki i klimaty,pyszna propozycja!
OdpowiedzUsuńMonika, dla Cibie zawsze! Dziękuję :)
Usuń