Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

czwartek, 6 kwietnia 2017

Sałatka owocowa z naturalnym jogurtem i prażonymi migdałami



Wiosna, a wraz z nią przychodzi ochota na smaczne zdrowe dania, w tym owocowe sałatki, feria barw i witamin sprawi że poczujecie przypływ energii, wielkim plusem tej sałatki jest łatwość i szybkość przygotowania, doskonale nadaje się na drugie śniadanie, podwieczorek czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam!



Składniki:

Na dwie porcje:
200 g jogurtu naturalnego Bio
1 banan
2 mandarynki
2 kiwi
Garść zielonych  bezpestkowych  winogron
½ szklanki płatków migdałowych
Sok z cytryny lub limonki
Płynny miód do polania
Liście mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:


Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni do uzyskania złocistego koloru, odstawić do wystudzenia.
Owoce umyć, obrać , pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały, przemieszać.
Na dnie szklanych pucharków  rozłożyć jogurt, wsypać wymieszane owoce, posypać płatkami migdałowymi, polać delikatnie płynnym miodem do smaku, udekorować miętą. Podawać od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Rozumiem, że jeden pucharek przygotowałaś dla mnie?;) a tak serio, to moje smaki i klimaty,pyszna propozycja!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj