Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

poniedziałek, 21 stycznia 2019

Paprykowe miseczki faszerowane kaszą jaglaną ze szpinakiem i mięsem z indyka


Pod względem pogody nie są to nasze ulubione miesiące, aby nie dopuścić do wychłodzenia organizmu , musimy starannie dbać o to co jemy. Nasze menu powinno być lekkie i zdrowe ale bogate w składniki,  sycące i rozgrzewające . Wypada spojrzeć łaskawszym okiem na zdrową kaszę jaglaną i papryki które teraz są łatwo dostępne i obfitują w wiele cennych składników i można wyczarować naprawdę wiele zdrowych dań.

Paprykowe miseczki nadziewane kaszą jaglaną z delikatnym mięsem z indyka i szpinakiem to pełnowartościowe zdrowe danie składające się w pełni ze zdrowych składników. Cudowny zapach lekko pikantny smak, naturalnie doprawione przyprawami Vegeta Natur

To danie sprawi , że nie przejdziesz koło niego obojętnie! Polecam zarówno na smaczny obiad jak i ciepłę kolację. Jest pyszne.







SKŁADNIKI Na 4 porcje:

2 papryki żółte
2 papryki czerwone
15 dag kaszy jaglanej
40 dag mięsa mielonego z indyka
20 dag świeżego szpinaku
3 cebulki dymki ze szczypiorem
3 ząbki czosnku
3 łyżki passaty pomidorowej
20 dag sera ricotta
Sól morska do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Papryki  umyj, przekrój wzdłuż na połowę, delikatnie aby nie uszkodzić ogonków, wydrąż gniazda nasienne, włóż do naczynia żaroodpornego.

Kaszę jaglaną wsyp do suchego garnka upraż , aż  zacznie wydzielać intensywny aromat-to sprawi, że kasza pozbywa się charakterystycznej goryczki.  Zalej ostrożnie  gorącą osoloną wodą, ugotuj na sypko. Ostudź.

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj w kostkę, osobno szczypiorek z dymki który będzie służył do posypania gotowego dania, dodaj do mięsa mielonego z indyka, połącz z wystudzoną kaszą jaglaną, dodaj passatę pomidorową,  serek ricotta oraz posiekany szpinak, całość dopraw przyprawą Vegeta Natur do mięsa mielonego i przyprawą z chili, szczyptą soli morskiej dokładnie wymieszaj.

Paprykowe miseczki napełnij mięsnym farszem. Do środka naczynia wlej bulion warzywny , naczynie przykryj pokrywą lub folią aluminiową. 

Włóż do nagrzanego do 185*c piekarnika i zapiekaj około 50 minut-aż papryka będzie miękka, przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem z dymki, podawaj gorące po wyjęciu z pieca.



Bulion warzywny Vegeta Natur nie zawiera dodatku glutaminianu sodu. Bogata mieszanka warzyw i przypraw: marchewki, cebuli, pora, pietruszki, selera, czosnku i lubczyku zamknięta w jednej małej kostce, z oliwą z oliwek, solą morską to idealne rozwiązanie do przygotowanie dań od kuchni tradycyjnej po nowoczesną. 


Bez dodatku glutaminianu sodu
Bez sztucznych barwników i aromatów
Z oliwą z oliwek

Z solą morską


#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura





SMACZNEGO :) 
Wpis dodaję do Akcji konkursowej 
Inspirowane Naturą 




9 komentarzy:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj