Składniki:
6 kostek mintaja
Ciasto:
10 dag mąki kukurydzianej
10 dag mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
300 ml zimnej wody
1 łyżeczka mieszanki ziołowej do ryby -RAFEX
sól do smaku
olej do smażenia
Ciasto:
10 dag mąki kukurydzianej
10 dag mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
300 ml zimnej wody
1 łyżeczka mieszanki ziołowej do ryby -RAFEX
sól do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z ziołami i mąką kukurydzianą dodajemy sól do smaku, wlewamy zimną wodę i miksujemy mikserem do uzyskania gęstego ciasta-jak na naleśniki.
Kostki mintaja-mrożone zanurzamy w cieście.
Następnie kładziemy na gorący olej i smażymy na wolnym ogniu na złocisto, w trakcie smażenia polewamy dodatkowo ciastem aby panierka była grubsza . Podajemy z młodymi ziemniakami i dowolną surówką.
Zapraszam również do świata aromatycznych i tanich przypraw, warto tam zajrzeć !
Swietny miałaś obiadek, pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuję Marta ;)
OdpowiedzUsuńKukurydziane ciasto, świetny pomysł na pochmurne dni :) pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszną i aromatyczną rybkę :-)
OdpowiedzUsuń