Jakiś czas temu pisałam o
zagadce, którą dostałam od firmy SPOŁEM pisałam Wam że będzie to dressing, a tu okazało się że została
wprowadzona nowość w postaci sosów, byłam tak bliziutko J
Sos czosnkowy pożarły od razu
moje łakomczuchy do nuggetsów, tak im smakował, a ja postanowiłam zrobić z sosu
curry pastę do smarowania pieczywa –uwielbiam ten smak!
Delikatny ser, jakim
jest mozzarella, dodatek jajka, ananasa i sosu curry stanowi delikatną ale
jednocześnie wyraźną w smaku pastę do smarowania pieczywa, polecam jako dodatek
do śniadania.
Sosy są pyszne polecam z czystym sumieniem!
Składniki:
15 dag sera mozzarella w bloku
3 jajka
3 plastry ananasa z zalewy
kawałek pora
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki sosu Kieleckiego curry Społem
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
3 jajka
3 plastry ananasa z zalewy
kawałek pora
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki sosu Kieleckiego curry Społem
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek,
ścieramy na tarce jarzynowej, osaczonego z zalewy ananasa drobniutko siekamy
nożem, kukurydze osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski, dodajemy
drobniutko posiekanego pora, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy
jogurt naturalny i sos curry, wszytko razem dokładnie mieszamy do uzyskania
jednolitej pasty.
Chłodzimy w lodówce.
Podajemy z pieczywem.
A tak wyglądają nowo wprowadzone sosy Kieleckie:
Życzę smacznego!
cudowna pasta! na pewno wypróbuję, tylko pytanko mam czy można zamienić sos z jogurtem naturalnym po prostu jogurtem typu greckiego?
OdpowiedzUsuńmożna ale to już nie będzie ten smak, tylko całkiem inna pasta.
UsuńTeraz to dopiero bedzie pysznie u Ciebie , super paczuszka
OdpowiedzUsuńCudowna pasta! Uwielbiam połączenie ananasa i curry:)
OdpowiedzUsuńCiekawa pasta jeszcze takiej nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna ta pasta :-) musi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńCiekawe połaczenie smaków, musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń