Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

poniedziałek, 4 stycznia 2016

Faszerowane pieczarki z kabanosami

Bardzo smaczna i efektowna przekąska z pieczarek, papryki i kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową przekąskę czy szybką kolację.




Składniki:

½ kg świeżych pieczarek
½ czerwonej papryki
10 dag sera żółtego
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżka oleju użyłam  o smaku bazylii i suszonych pomidorów
Sól morska do smaku
Pieprz do smaku
Zioła włoskie do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarki myję pod bieżącą wodą, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą cebulę dymkę  i paprykę. Kabanosy kroję w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzewam olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem .

Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.

Podaję gorace.


2 komentarze:

  1. Mmmm...kusisz od rana tymi pieczareczkami

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomyśł z tymi kabanosami, ja na Sywelstra robiłam pieczarki faszerowane mięsem mielonym. Też szybko znikeły z talerza :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj