Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

niedziela, 17 stycznia 2016

Roladki drobiowe z salsą paprykową

Jakiś czas temu otrzymałam od firmy Eterno paczuszkę naturalnych produktów bez konserwantów, na pierwszy rzut poszła do użycia salsa paprykowa, doskonale współgrała z delikatnym mięsem drobiowym i podkreśliła jego smak. Polecam na prosty pyszny obiadek. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty!




Skladniki:

1 podwójny filet z kurczaka
3 łyżki salsy paprykowej
½ czerwonej papryki
8 dag suszonych pomidorów w zalewie
8 dag startego żółtego sera
Sól do smaku
Panierka:
1 jajko
Mąka pszenna
Bułka tarta
Olej do smażenia

Sposób wykonania:

Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto.

Smacznego!



3 komentarze:

  1. Bardzo apetyczny przepis, roladki wyglądają wykwintnie, aż chce się je na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychota, ja tego typu obiady nazywam niedzielnymi.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj