Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

czwartek, 8 czerwca 2017

Gnocchi w sosie serowym z rukolą i orzechami



Kluseczki gnocchi to doskonała baza do wszelkich wyrazistych sosów takich jak ten z dodatkiem sera pleśniowego, orzechy włoskie i rukola tylko podkręcają smak, aromatyczne danie z włoskim akcentem, sycące w sam raz na smaczny obiad.

Do dania użyłam gotowych kluseczków z firmy Hilcona powiem szczerze unikam takich półproduktów bo zazwyczaj składniki mnie przerażają a tu było miłe zaskoczenie bo nie dość że dobre to skład króciutki, to coś więcej niż imponujący smak i świeżość . Tylko naturalne składniki bez polepszaczy i konserwantów. Doskonała baza do przygotowania wielu wspaniałych dań. Polecam!

Składniki:


25 dag kluseczków  gnocchi Hilcona
120 g serka twarogowego
150 ml śmietany 12%
30 g pokruszonego sera pleśniowego
2 łyżki orzechów włoskich
Kilka listków rukoli
Szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:


Sos:
Serek twarogowy przełożyć do rondelka wlać słodką śmietankę, wsypać pokruszony ser pleśniowy, podgrzewać na małym ogniu, mieszając aż ser się rozpuści i połączy i powstanie gładki sos, doprawić do smaku gałką muszkatołowa, solą i szczyptą białego pieprzu.
Orzechy drobno posiekać, ukolę umyć.

Kluseczki gnocchi wrzucić na osolony wrzątek, gotować 2 minuty od wypłynięcia, wyłożyć łyżką cedzakową na talerz, podawać z sosem, posypać orzechami i rukolą.










Smacznego!

3 komentarze:

  1. Uwielbiam te kluseczki, a w takim towarzystwie musza smakować wyśmienicie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zdjęcie dania, aż zachęca do jedzenia. Bardzo lubię te kluseczki 😊

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj