Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

niedziela, 21 czerwca 2015

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-)






Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1/2 cukinii
  • 2 duże pieczarki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem RAFEX
  • sól i pieprz do smaku

Panierka:


  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem .


Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,




mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.



Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej.
Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Fajna propozycja, pięknie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wierzę, że pyszna, bo wygląda tak apetycznie, że mogłabym zjeść razem z monitorem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentują się bardzo apetycznie... Aż ślinka cieknie!
    Zapraszam do siebie, pozdrawiam (;

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj