Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

niedziela, 21 czerwca 2015

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-)






Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1/2 cukinii
  • 2 duże pieczarki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem RAFEX
  • sól i pieprz do smaku

Panierka:


  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem .


Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,




mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.



Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej.
Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Fajna propozycja, pięknie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wierzę, że pyszna, bo wygląda tak apetycznie, że mogłabym zjeść razem z monitorem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentują się bardzo apetycznie... Aż ślinka cieknie!
    Zapraszam do siebie, pozdrawiam (;

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj