Składniki:
- 6 plastrów schabu bez kości
- 30 dag mielonego mięsa
- 1/2 cukinii
- 2 duże pieczarki
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem RAFEX
- sól i pieprz do smaku
Panierka:
- 2 jajka
- mąka pszenna
- bułka tarta
- olej do smażenia
Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem .
Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,
mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.
Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej.
Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.
Smacznego!
Fajna propozycja, pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentują :-)
OdpowiedzUsuńwierzę, że pyszna, bo wygląda tak apetycznie, że mogłabym zjeść razem z monitorem :D
OdpowiedzUsuńPrezentują się bardzo apetycznie... Aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie, pozdrawiam (;