Delikatna sałatka ze śledzi, pora, jajka i jabłka to propozycja na świąteczny stół.Jedna z moich ulubionych, doskonała na drugi dzień gdy smaki się połączą.
Zachęcam do wypróbowania!
Składniki:
5 filetów śledziowych w occie
2 jajka
1/2 pora
1 czerwone jabłko
2 kiszone ogórki
pęczek świeżego koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól do smaku
pieprz do smaku
2 jajka
1/2 pora
1 czerwone jabłko
2 kiszone ogórki
pęczek świeżego koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól do smaku
pieprz do smaku
Jak wykonać ?
Filety śledziowe osączyć z zalewy, osuszyć
ręcznikiem papierowym pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do miseczki. Jajka
ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę, tak samo jabłko, i ogórki, por i
świeży koperek posiekać drobniutko, wszytko razem połączyć doprawić do smaku
solą i pieprzem, wymieszać z majonezem i śmietaną, przełożyć do salaterki,
schłodzić w lodówce.
Życzę smacznego!
Fajna sałateczka, lubię takie
OdpowiedzUsuńFajnie dobrane składniki, sałatka z pewnością smakowita!
OdpowiedzUsuń