Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

środa, 10 września 2014

Jabłka pieczone pod cytrynową bezą


  • Słodki i aromatyczny deser z jabłek pod cytrynową bezą na biszkopcikach -oto ulubione łakocie dla małych i dużych łasuchów,idealne na domowy podwieczorek,najlepiej smakuje na ciepło.
  • Składniki

    70 dag winnych jabłek
    100 g podłużnych biszkoptów
    1 łyżka masła
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta cynamonu
    3 białka jaj
    3 łyżki cukru pudru
    2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania

Biszkopciki pokruszyć,wsypać do ceramicznych małych kokilek do pieczenia.
Jabłka oskrobać pokroić na kawałki lub grubsze plasterki.W rondelku rozpuścić masło z cukrem,dodać jabłka i chwilę poddusić wszytko razem dodać szczyptę cynamonu do smaku.
Białka ubić na sztywną pianę,wsypać pod koniec cukier puder i wlać sok z cytryny,zmiksować.
Na pokruszone biszkopciki w foremkach wyłożyć jabłka a na wierzch posmarować cytrynową bezą. Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiec około 20-25 minut aż beza się zrumieni.

2 komentarze:

  1. Super, że zaczęłaś prowadzić bloga, bo na PP masz super przepisy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, dopiero zaczynam, mam nadzieję że się nie zniechęcę....:)
    Pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj