Składniki
Ciasto:
30 dag mąki pszennej+ do podsypania
1 jajko
ciepła woda
szczypta soli
Farsz makowy:
20 dag suchego maku
1 szklanka mleka
1,5 łyżeczki masła
1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
1 łyżka cukru pudru
1 jajko
1 łyżka miodu naturalnego
Sos pomarańczowy:
2 pomarańcze
2 łyżki cukru
1 łyżeczka pokrojonej w paseczki skórki pomarańczowej
suchy mak do posypania
30 dag mąki pszennej+ do podsypania
1 jajko
ciepła woda
szczypta soli
Farsz makowy:
20 dag suchego maku
1 szklanka mleka
1,5 łyżeczki masła
1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
1 łyżka cukru pudru
1 jajko
1 łyżka miodu naturalnego
Sos pomarańczowy:
2 pomarańcze
2 łyżki cukru
1 łyżeczka pokrojonej w paseczki skórki pomarańczowej
suchy mak do posypania
Niecodzienne połaczenie,ale napewno pyszniaste
OdpowiedzUsuńMartuś bo to świąteczne połączenie....;)
UsuńWyglądają super! Bardzo oryginalne!:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo!
UsuńCiekawa propozcycja
OdpowiedzUsuńUwielbiam mak i pierogi, więc to połączenie musi być cudne, a Twoje pierogi wyglądają magicznie :)
OdpowiedzUsuń