Składniki
Na kruchy spód:
250 g mąki pszennej
125 g masła
szczypta soli
1 żółtko
2 łyżki zimnej wody
Nadzienie:
5 cebul
10 dag wędzonego boczku
2 łyżki oleju
3 jajka
100 g sera żółtego-radamer
3/4 szklanki śmietany 18%
sól morska do smaku
pieprz grubo mielony do smaku
250 g mąki pszennej
125 g masła
szczypta soli
1 żółtko
2 łyżki zimnej wody
Nadzienie:
5 cebul
10 dag wędzonego boczku
2 łyżki oleju
3 jajka
100 g sera żółtego-radamer
3/4 szklanki śmietany 18%
sól morska do smaku
pieprz grubo mielony do smaku
Zabieram przepis ze sobą i zamierzam taką pyszność przygotować :-) a teraz częstuje się Twoją :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam Marzenko!
UsuńWygląda przepysznie, uwielbiam tarty, choć boczek zastąpiłbym pewnie czymś innym :)
OdpowiedzUsuńAgatko apetyczne danie :)
OdpowiedzUsuńa mnie właśnie boczek najbardziej "pociąga" :D
OdpowiedzUsuńhihi:) a potem w boczki idzie...:D
Usuń