Składniki
100 g ryżu
100 g sera żółtego
1 pierś z kurczaka
2 łyżki oleju
1 łyżeczka przyprawy gyros
10 dag marynowanej żółtej papryki
kawałek pora
1 puszka kukurydzy
2 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
100 g sera żółtego
1 pierś z kurczaka
2 łyżki oleju
1 łyżeczka przyprawy gyros
10 dag marynowanej żółtej papryki
kawałek pora
1 puszka kukurydzy
2 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy i studzimy. Filet z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym kroimy na małe kawałki oprószamy przyprawą do gyrosa smażymy na oleju na patelni.
Studzimy mieszamy z ryżem.
Paprykę por i ogórki kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej, łączymy wszytko razem doprawiamy solą oraz pieprzem i majonezem mieszamy chłodzimy 2 godziny w lodówce i podajemy.
Życzę smacznego :-)
Lubię :ryż pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńja również..;)
UsuńPyszna sałateczka, uwielbiam takie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko!
UsuńŚwietna sałatka, takie lubię
OdpowiedzUsuń