Składniki
1 opakowanie mrożonej mieszanki meksykańskiej
1/2 kg wołowiny na gulasz
4 łyżki oliwy
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
1 duży pomidor
1 puszka fasoli w zalewie
1 cebula dymka-nać
Przyprawy:
1 łyżeczka przyprawy do fajity
szczypta mielonego kminu rzymskiego
szczypta suszonej kolendry
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
szczypta chili jalapeno
szczypta pieprzu cayenne
3 ząbki czosnku
sól morska do smaku
Dodatkowo:
placki tortilii-niekoniecznie!
1/2 kg wołowiny na gulasz
4 łyżki oliwy
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
1 duży pomidor
1 puszka fasoli w zalewie
1 cebula dymka-nać
Przyprawy:
1 łyżeczka przyprawy do fajity
szczypta mielonego kminu rzymskiego
szczypta suszonej kolendry
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
szczypta chili jalapeno
szczypta pieprzu cayenne
3 ząbki czosnku
sól morska do smaku
Dodatkowo:
placki tortilii-niekoniecznie!
Super danie, jak kolorowo :-)
OdpowiedzUsuńWpraszam się, posmakowała mi kuchnia meksykańska ostatnio :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak mnie...:P
UsuńJak pięknie i kolorowo,pycha. Je się oczami
OdpowiedzUsuńWłaśnie leży u mnie kawał wołowiny dla mojego mężczyzny a tu jest świetny sposób jak ją wykorzystać :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Przewspaniałe i mega apetyczne danie, komplementy!
OdpowiedzUsuń