- Lekki i zdrowy kalafior pod pierzynką z masełka czosnkowego i natki pietruszki to aromatyczny dodatek do młodych ziemniaczków. Oczywiście to tylko propozycja dla lubiących czosnkowe smaki :-) Polecam!
-
Składniki:
1 duży kalafior
1/2 kostki masła
4 ząbki czosnku
sól do smaku
pęczek natki pietruszkiSposób przygotowania:
- Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.
- Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.
- Smacznego!
Takiego kalafiorka to ja jeszcze nie jadłam, z chęcią spróbuję :-)
OdpowiedzUsuń