Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

poniedziałek, 4 stycznia 2016

Faszerowane pieczarki z kabanosami

Bardzo smaczna i efektowna przekąska z pieczarek, papryki i kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową przekąskę czy szybką kolację.




Składniki:

½ kg świeżych pieczarek
½ czerwonej papryki
10 dag sera żółtego
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżka oleju użyłam  o smaku bazylii i suszonych pomidorów
Sól morska do smaku
Pieprz do smaku
Zioła włoskie do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarki myję pod bieżącą wodą, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą cebulę dymkę  i paprykę. Kabanosy kroję w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzewam olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem .

Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.

Podaję gorace.


2 komentarze:

  1. Mmmm...kusisz od rana tymi pieczareczkami

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomyśł z tymi kabanosami, ja na Sywelstra robiłam pieczarki faszerowane mięsem mielonym. Też szybko znikeły z talerza :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj