Bardzo smaczna i efektowna
przekąska z pieczarek, papryki i kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat,
najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową
przekąskę czy szybką kolację.
Składniki:
½ kg świeżych pieczarek
2 długie podsuszane kabanosy Tradycyjne Jadło
½ czerwonej papryki
10 dag sera żółtego
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżka oleju użyłam o smaku bazylii i suszonych pomidorów
Sól morska do smaku
Pieprz do smaku
Zioła włoskie do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczarki myję pod bieżącą
wodą, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze
odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą cebulę dymkę i paprykę. Kabanosy kroję w
cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzewam olej
wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję
kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem .
Odłożone kapelusze pieczarek
solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym,
zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.
Podaję gorace.
Mmmm...kusisz od rana tymi pieczareczkami
OdpowiedzUsuńFajny pomyśł z tymi kabanosami, ja na Sywelstra robiłam pieczarki faszerowane mięsem mielonym. Też szybko znikeły z talerza :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń