Małe słodkie co nie co,
delikatny w smaku krem adwokatowy w kieliszkach z białej czekolady to
propozycja dla prawdziwych fanów słodkości, jeden taki kieliszek z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Kremem
możemy przekładać również torty czy ciasta lub nadziewać babeczki.
Na walentynki idealny.
Składniki:
20 sztuk kieliszków z białej czekolady
Krem adwokatowy:
150 ml adwokatu
1 szklanka kremówki
150 g mascarpone
3 listki żelatyny
Cukrowe kwiatuszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuszczamy jak w
przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji.
Dobrze schłodzoną kremówkę,
łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu, nie
przerywając miksowania wlewamy cienkim strumieniem adwokat oraz płynną
żelatynę.
Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy z kremu rozetki
do czekoladowych kieliszków, dekorujemy kwiatuszkami, schładzamy minimum 2
godziny w lodówce.
Podajemy.
Wygląda bajecznie! Aż żal jeść ;)
OdpowiedzUsuńPieknosci ;) wspaniale sie prezentuja
OdpowiedzUsuńApetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam białą czekoladę, musze wypróbować ten przepis.
OdpowiedzUsuń