Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

środa, 11 stycznia 2017

Krem adwokatowy w czekoladowych kieliszkach





Małe słodkie co nie co, delikatny w smaku krem adwokatowy w kieliszkach z białej czekolady to propozycja dla prawdziwych fanów słodkości, jeden taki kieliszek  z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Kremem możemy przekładać również torty czy ciasta lub nadziewać babeczki.

Na walentynki idealny.



Składniki:

Krem adwokatowy:
150 ml adwokatu
1 szklanka kremówki
150 g mascarpone
3 listki żelatyny
Cukrowe kwiatuszki do dekoracji

Sposób przygotowania:


Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji.

Dobrze schłodzoną kremówkę, łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu, nie przerywając miksowania wlewamy cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę. 



Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy z kremu rozetki do czekoladowych kieliszków, dekorujemy kwiatuszkami, schładzamy minimum 2 godziny w lodówce. 


Podajemy.







4 komentarze:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj