Składniki:
1/2 główki młodej kapusty
1 ogórek świeży
1 pęczek koperku
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju lnianego
sól morska do smaku
1 łyżka soku z cytryny
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
1 ogórek świeży
1 pęczek koperku
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju lnianego
sól morska do smaku
1 łyżka soku z cytryny
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę umyć poszatkować drobno nożem przełożyć do miski osolić do smaku lekko ugnieść aby zmiękła., Koperek posiekać ogórka pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie warzywa. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem wlać olej lniany, wymieszać. Schłodzić 30 minut w lodówce przed podaniem, dzięki temu wszystkie smaki idealnie się połączą.
Smacznego ;-)
Bardzo lubię takie zdrowe suróweczki :-)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie!
OdpowiedzUsuńrewelacyjna!!! :)
OdpowiedzUsuńW sezonie obowiązkowa sałatka
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie,
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie- kuchnia w klimacie PRLu.
Do wygranie wiele ciekawych nagród :)
Zapraszam do wspólnej zabawy.
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html
Pozdrawiam serdecznie,
Kaska
Można dodać zwykły olej ?
OdpowiedzUsuńmożna choc polecam dobrej jakości
Usuń