Składniki:
3 kg ogórków
Zalewa:
4 szklanki wody
1,5 szklanki octu 10%
1/3 szklanki soli
40 dag cukru
1-2 płaskie łyżki miodu naturalnego
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka gorczycy
1 łyżka kolorowego ziarnistego pieprzu
1 łyżeczka curry indyjskiego
1 łyżka kurkumy
kilka ziarenek ziela angielskiego
Zalewa:
4 szklanki wody
1,5 szklanki octu 10%
1/3 szklanki soli
40 dag cukru
1-2 płaskie łyżki miodu naturalnego
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka gorczycy
1 łyżka kolorowego ziarnistego pieprzu
1 łyżeczka curry indyjskiego
1 łyżka kurkumy
kilka ziarenek ziela angielskiego
Muszą być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńMmmm...musza być pyszne, lubię takie połączenia
OdpowiedzUsuńPyszne, chociaż ja też jeszcze eksperymentuję ze smakami ;)
OdpowiedzUsuń