Prosta a efektownie wyglądająca
przystawka z żółtego sera cheddar, greckich oliwek kalamata, i sardynek, to propozycja
na imprezową przystawkę czy karnawałowe przyjęcie, sprawdzi się na każdej
uroczystości, a podana z białym półwytrawnym winem smakuje wyśmienicie.
Składniki:
30 dag sera żółtego w kostce typu cheddar
½ słoika oliwek kalamata z
suszonymi pomidorami
10 dag sardelek -fileciki w oliwie z
oliwek
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cytrynowa oliwa z oliwek do
skropienia
miks sałat do podania
wykałaczki
Sposób wykonania:
Ser pokroić na równe małe kwadraciki, oliwki i sardelki osączyć z oliwki, nabijać każdą kostkę sera na wykałaczkę, następnie oliwki a na wierzch zawinięte w ruloniki sardelki.
Skropić do smaku cytrynową oliwą z oliwek, posypać delikatnie solą i pieprzem kolorowym, ułożyć na półmisku posypanym miksem sałat, schłodzić i podawać.
Smacznego!
Smacznego!
Bardzo fajna przystawka :-)
OdpowiedzUsuńŚwietna przystawka, smaczna i a pewno trafi do każdego gościa :)
OdpowiedzUsuń