Skladniki:
1 podwójny filet z kurczaka
3 łyżki salsy paprykowej
½ czerwonej papryki
8 dag suszonych pomidorów w
zalewie
8 dag startego żółtego sera
Sól do smaku
Panierka:
1 jajko
Mąka pszenna
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sposób wykonania:
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem
papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową,
oprószamy solą, dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę,
posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące,
rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na
złocisto.
Smacznego!
Wspaniałe roladki:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny przepis, roladki wyglądają wykwintnie, aż chce się je na obiad :)
OdpowiedzUsuńPychota, ja tego typu obiady nazywam niedzielnymi.
OdpowiedzUsuń